Ochrana osobních údajů

Úvod Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů


V tomto dokumentu naleznete informace o tom, jaké osobní údaje zpracovává provozovatel internetového obchodu Faverion.cz, Kristýna Malíková , Nad Zámkem 1451/19, Šlapanice 664 51, IČ: 01113011 (zapsána v Živnostenském rejstříku - Šlapanice pracoviště Opuštěná, Brno den zápisu: 24.9.2012 – dále jen „provozovatel nebo prodejce“.

 

Dále se dozvíte, jak je s údaji zacházeno, k jakým účelům jsou používány, jaký je zdroj údajů, komu lze údaje předávat a jaká jsou v této souvislosti vaše práva.

 

1.       Právní rámec zpracování osobních údajů


Osobní údaje zákazníků a dalších osob (dále „subjekt údajů“) jsou zpracovány v souladu s platnými právními předpisy. Zejména s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).

 

2.      Jaké osobní údaje zpracováváme?


Když používáte naše služby, sbíráme některé typy údajů, aby bylo možné Vás kontaktovat, informovat o stavu objednávky, objednávku doručit na konkrétní adresu, pokud si založíte účet, uživatelské jméno a heslo, stav věrnostního programu, nastavení účtu, kontrolovat jestli souhlasíte se zasíláním informačních e-mailů. Pokud u nás nakoupíte, pracujeme se jménem a příjmením, kontaktními údaji, vašimi objednávkami aj.

  • Identifikační údaje – jméno a příjmení, titul (nepovinné), uživatelské/přihlašovací jméno a heslo, IČO a DIČ, pokud jste podnikatel
  • Kontaktní údaje – zejména takové, které umožňují kontakt s vámi, telefonní číslo, adresa doručení, fakturační adresa, e-mailová adresa
  • Údaje o vašich objednávkách – tyto údaje zobrazují informace k uskutečněným objednávkám na našem eshopu, druh objednaného zboží, způsob doručení, způsob platby, počet objednávek, celkový obrat, průměrnou částku objednávky, počet nasbíraných věrnostních bodů
  • Údaje o nastavení účtu – nastavení newsletterů, členství ve věrnostním programu, datum registrace
  • Údaje o chování na webu – zboží, které si u nás zobrazujete, odkazy, na které klikáte, způsob pohybu po našem eshopu, údaje o zařízení, ze kterého přistupujete na eshop, operační systém, IP adresa, rozlišení obrazovky, použitý prohlížeč a také údaje získané ze souborů cookie a obdobných technologií pro identifikaci zařízení

  • Údaje pro účely vyřizování reklamací a odstoupení od smlouvy – kromě údajů uvedených v bodě Kontaktní údaje i údaje o reklamovaném zboží a údaje uvedené zákazníkem při uplatnění jeho práv

3.      Přesnost osobních údajů


Subjekt údajů je povinen své osobní údaje (např. při registraci, ve svém uživatelském účtu, při objednávce provedené z webového rozhraní obchodu) uvádět správně a pravdivě a je povinen bez zbytečného odkladu informovat správce o změně ve svých osobních údajích.

 

4.      Kdo osobní údaje sbírá a zpracovává?


Zpracování osobních údajů je v případě nákupu zboží prostřednictvím e-shopu, dodání zboží zákazníkovi je nezbytné pro plnění smlouvy o koupi zboží a vyřizování zákonných povinností.

 

Osobní údaje sbírá provozovatel internetového obchodu Faverion.cz a může pověřit třetí osobu, jakožto zpracovatele.

  • Doručovatelé zásilek – prodejce je oprávněn poskytnout za účelem doručení objednaného zboží jméno a příjmení, včetně dalšího dodatku charakterizujícího osobu nebo obchodní závod podnikající fyzické osoby, titul, doručovací adresu a telefonní číslo subjektu zajišťujícím doručení objednaného zboží Česká pošta, s.p., IČO: 47114983.
  • Poskytovatelé účetních daňových a právních služeb – prodejce je oprávněn poskytnout osobní údaje v případech kdy je to nezbytné pro stanovení nebo ochranu právních nároků, v soudním, správním či mimosoudním řízení.
  • Poskytovatel e-shopového řešení na pronájem Atomer.cz, firma All4Net s.r.o., IČ: 36 654 965, Karpatské námestie 10A, 831 06 Bratislava, která zajišťuje – webhostingové služby, cloudové uložiště, mailingové služby, e-shopový systém
  • Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View , CA 94043 , USA – analytický nástroj Google Analytics od společnosti Google
  • Seznam.cz, a.s., IČO 26168685
  • Heureka.cz, IČ: 02387727, subjekt poskytující služby v oblasti porovnávání zboží a zjišťování spokojenosti s nákupem

Spokojenost s nákupem kupujících zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop zapojen. Dotazníky zasíláme pokaždé, když u nás nakoupíte, pokud ve smyslu § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti jejich zasílání neodmítnete. Zpracování osobních údajů pro účely zaslání dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky provádíme na základě našeho oprávněného zájmu, který spočívá ve zjišťování vaší spokojenosti s nákupem u nás. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýz našeho tržního postavení využíváme zpracovatele, kterým je provozovatel portálu Heureka.cz; tomu pro tyto účely můžeme předávat informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu. Vaše osobní údaje nejsou při zasílání e-mailových dotazníků předány žádné třetí straně pro její vlastní účely. Proti zasílání e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky může kupujicí kdykoli vyjádřit námitku odmítnutím dalších dotazníků pomocí odkazu v e-mailu s dotazníkem. V případě vaší námitky vám dotazník nebudeme dále zasílat.

 

Kupujícímu je dále umožněno odmítnout zaslání dotazníku spokojenosti s nákupem na webovém rozhraní internetového obchodu před uskutečněním objednávky.

 

5.      Zdroje osobních údajů


Osobní údaje většinou získáváme přímo od vás prostřednictvím eshopu nebo komunikace s vámi. Většinou se jedná o osobní údaje poskytnuté na základě vytvoření objednávky, vytvořením účtu, například. číslo účtu, doručení nebo převzetí zásilky, Google analytics, cookies.

 

6.      Proč osobní údaje zpracováváme?


Osobní údaje zpracováváme, pokud používáte náš web, na kterém využíváme i soubory cookies, používáme údaje pro sledování návštěvnosti a zlepšování našich služeb. Pokud se u nás zaregistrujete, využíváme vaše údaje pro vedení vašeho účtu a poskytování souvisejících funkcí. V případě nákupu, je nutné použít údaje pro vyřízení a doručení objednávky, dále při plnění zákonných povinností jakými jsou např. reklamace, odstoupení od smlouvy aj.

 

7.      Soubory cookies


Používáním webové stránky www.Faverion.cz jsou z Vašeho prohlížeče zaznamenávány informace, které mohou zahrnout osobní údaje. Ke sbírání těchto informací jsou používány různé způsoby, jako jsou například tzv. cookies, tyto informace mohou zahrnovat Vaši IP adresu, typ přístroje, doménu, typ prohlížeče, jazyk, druh operačního systému, jeho nastavení, stát, časové pásmo, dříve navštívené stránky – informace o vašich krocích na našich webových stránkách, jako například klikání, uskutečněné nákupy, čas přístupu a referenční adresy URL.

 

Co jsou cookies?


V internetové praxi je cookie malý textový soubor, který webová stránka uloží do vašeho prohlížeče ("nabídne sušenku"). Později je možné uloženou informaci přečíst. Jednoduchým příkladem využití je, že stránka pozná, že už jste ji v minulosti navštívil, a tak vám nezobrazí informační okno. Používá se i na složitější úkoly a například většina webů, na které se lze přihlásit pod uživatelským účtem, se bez nich neobejde.

 

Cookies nejsou ve vašem prohlížeči uloženy napořád. Záleží na nastavení prohlížeče a samotné cookie. Některé jsou uložené jen po dobu, po kterou máte otevřené určité stránky. Další jsou platné v řádech dní až měsíců.

 

Bližší technické informace najde na české Wikipedii.

 

Jak soubory cookies používáme?


Seřadíte si produkty podle ceny, přidáte si zboží k porovnání nebo si přihodíte zboží do košíku. Pak ale musíte náhle odejít a zavřete prohlížeč. Když se pak vrátíte, vše je ve stejném stavu, a to díky souborům cookies. To je jeden z příkladů, kdy zpříjemňují práci s našimi stránkami. Používáme ale i klíčové cookies, které umožňují správnou funkčnost například při přihlášení.

 

Abychom mohli zlepšovat naše služby, musíme mít dokonalý přehled o tom, co se na stránkách děje. Zjišťujeme, které funkce zákazníci používají nejčastěji, abychom je zdokonalili. Kde mají problémy, abychom tomu předešli. A jak často na naše stránky chodí, abychom tomu přizpůsobili výkon serverů. Na to využíváme analytické cookies služby Google Analytics. Rovněž nám umožňují analyzovat výkon online prodejních kanálů.

 

Kdo není vidět, jako by nebyl. Proto využíváme cookies třetích stran: Seznam Sklik, Heureka, které nám pomáhají s analýzou úspěšnosti prodejních kanálů, které zastupují. Zkrátka musíme mít přehled o tom, jak jednotlivé reklamy fungují, abychom je mohli efektivně optimalizovat.

 

Jak cookies odmítnout?

 

Použití cookies můžete nastavit ve vašem webovém prohlížeči. V některých prohlížečích můžete smazat jednotlivé cookies a případně odmítnout přijímání všech cookies. Více informací naleznete v nápovědě vašeho prohlížeče, nebo na internetu:

 

Google Chrome: počítač | zařízení Android | iPhone a iPad
Mozilla Firefox
Microsoft Edge

 

Při smazání nebo odmítnutí všech cookies dojde ke zhoršení funkčnosti našich stránek a některé funkce nemusí být dostupné.

 

8.      Doba uložení údajů


Osobní údaje budou uloženy u prodejce Kristýna Malíková eshop Faverion.cz po dobu, která je vyžadována platnými právními předpisy, není-li doba takto stanovena tak po dobu, po kterou trvá právní důvod zpracování či po dobu nezbytnou pro určení výkon nebo obhajobu právních nároků.

 

9.      Vaše práva


Ve vztahu ke svým osobním údajům máte řadu práv. Máte právo vědět, jaké údaje o Vás zpracováváme, za jakým účelem, po jakou dobu, kde vaše osobní údaje získáváme, komu je předáváme, kdo je mimo nás zpracovává a jaké máte další práva.

  • právo na přístup k osobním údajům (podle článku 15 GDPR)
  • právo na opravu údajů (podle článku 16 GDPR)
  • právo na vymazání veškerých údajů (podle článku 17 GDPR)
  • právo na omezení zpracování (podle článku 18 GDPR)
  • právo na přenositelnost údajů (podle článku 20 GDPR)
  • právo namítat (podle článku 21 GDPR)

Právo na přístup – máte právo vědět, jaké údaje o Vás zpracováváme, za jakým účelem, po jakou dobu, kde vaše údaje získáváme, komu je předáváme, kdo je zpracovává a jaká máte další práva související se zpracováním osobních údajů.

 

Právo na opravu údajů – pokud zjistíte chybu v údajích, které zpracováváme, máte právo na to, abychom bez zbytečného odkladu vše opravili.

 

Právo na vymazání údajů – v některých případech máte právo na vymazání údajů, které o vás spravujeme. Právo na vymazání údajů lze uplatnit v případě, že údaje již nepotřebujeme pro účely, pro které jsme je zpracovali.

 

Právo na omezení zpracování osobních údajů – toto právo umožňuje na žádost označit vaše údaje, aby tyto údaje nebyly předmětem žádných zpracování. V tomto případě nikoliv navždy (jako v případě práva pro výmaz).

 

Právo na přenositelnost údajů – máte právo získat všechny osobní údaje, které jste nám vy sami poskytli a které jsou zpracovávány na základě vašeho souhlasu. Vaše osobní údaje vám poskytneme v elektronické podobě z naší databáze.

 

Právo vznést námitku proti zpracování – máte právo podat námitku proti zpracování části osobních údajů. Např. jde-li o marketingové sdělení, přestaneme na vaši žádost bez dalšího odkladu zasílat taková sdělení.

 

Právo podat stížnost – toto právo lze uplatnit v případě, že se domníváte, že vaše osobní údaje jsou zpracovávány neoprávněně nebo v rozporu s právními předpisy. Oficiální stížnost lze podat u Úřadu pro ochranu osobních údajů, který sídlí na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

 

10.   Provozovatel e-shopu si vyhrazuje právo na změnu podmínek


Provozovatel zpracovává údaje v souladu s právními předpisy a vynakládá úsilí k zajištění osobních údajů proti ztrátě, zneužití, změně a neoprávněnému zpracování. Poskytovatel zajišťuje, aby k osobním údajům měli přístup pouze oprávněné osoby: Poskytovatelé a zprostředkovatelé. K osobním údajům přistupují tyto osoby pod vlastními přístupovými údaji.

 

Provozovatel si vyhrazuje právo na jednostrannou změnu Podmínek ochrany osobních údajů. Po změně je povinen bez zbytečného odkladu zveřejnit změněné Podmínky ochrany osobních údajů na svých internetových stránkách.


11.    Jak uplatnit jednotlivá práva?


Upravit některé údaje si můžete sami ve svém uživatelském účtu, dále konkrétní žádostí na info@faverion.cz nebo v listinné podobě odeslané na adresu uvedenou v bodu číslo 11. Žádosti budou vyřizovány bez zbytečných odkladů. Ve výjimečných případech, zejména z důvodu složitosti požadavku, jsme oprávněni žádost vyřešit do jednoho měsíce.

 

12.   Identifikační údaje správce a pověřence pro ochranu osobních údajů


Správcem osobních údajů je provozovatel internetového obchodu Faverion.cz

Kristýna Malíková , Nad Zámkem 1451/19, Šlapanice 664 51, IČ: 01113011 (zapsána v Živnostenském rejstříku - Šlapanice pracoviště Opuštěná, Brno den zápisu: 24.9.2012

 

Kontaktní údaje na správce pro ochranu osobních údajů, e-mailová adresa: info@faverion.cz

 

Tuto stránku je možné stáhnout a přečíst ve formátu pdf zde 

Výhody nákupu

Zákaznická podpora

na dotazy odpovídáme obratem

Doprava zdarma

při nákupu zboží nad 999,- Kč

Vlastní sklad

všechny produkty ihned k dispozici

Věrnostní program

sbírejte body a získejte slevy

Sledujte novinky z našeho eshopu na sociálních sítích

Kontaktujte nás

Naše zákaznická podpora je vám k dispozici:

E-mail: info@faverion.cz
Telefon: +420721154145

Copyright 2016 - 2018 © Faverion.cz